Egy hátast dobsz ha elolvasod

A FUEN és az RMDSZ aláírás gyűjtési kezdeményezést az Európai Bizottság elfogadta. Ez asztán egyes román körökben kiverte a biztosítékot. A végén még azt is vizionálják, hogy az RMDSZ, Kelemen Hunor ügyködése az unió széteséséhez vezet. A historia.ro "Az Európai Bizottság váratlan ajándékban részesíti az európai szeparatista mozgalmakat " cikkében egyenesen már aról tárgyal hogy Frans Timmermans (ugyan is alelnökön keresztül érvényesítették a kezdeményezést) veszélyes játékai a levegőbe röpíthetik az Európai Uniót. Nem beszélve arról, hogy mind ebben az oroszok keze is benne van

Read more: Egy hátast dobsz ha elolvasod

Vérszerződés

Álláspont. Nem úgy van ám az! – üzenték meg Brüsszelből Ausztriának tegnap 

Christian Kern osztrák szociáldemokrata kancellár múlt héten szépen kérte az Európai Bizottságot, értsék meg, nem akarnak menekülteket átvenni Görögországból és Olaszországból, mert ugyan valóban ezt szavazták meg tavalyelőtt a belügyminiszterek, de Ausztria azóta bőven túlteljesítette vállalását a menekültválság rendezésében. Brüsszelből megjött a dörgedelmes válasz: értjük mi, de le… szóval értjük, de nem érdekel. Oldjátok meg! Nagyvonalúan még hozzátették, készek megvitatni, hogyan tudnának segíteni az osztrákoknak, de nem, a kvótából nem engednek.

Read more: Vérszerződés

Közelről sem olyan szép mint messziről (Románia a fa... gyerek)

A nagy vízen túl Amerikában úgy döntött egy civil szervezet, hogy Románia a követendő példa itt keleten. Csupán a kérdés az, hogy miben. A korrupt államvezetésben, a jogtiprásokban, a kirakatperekben vagy nyugati és amerikai se... nyalásban. Lehet ez utóbbi tetszett a washingtoni székhelyű Freedom House nonprofit szervezetnek, mikor döntött és kikiáltotta Romániát követendő példának. 

Read more: Közelről sem olyan szép mint messziről (Románia a fa... gyerek)

A parlament elfogadta az oktatási törvény módosítását.  Miért csak most, negyedszázad után….

A Parlamentünkben elfogadott új jogszabály nagyon fontos eszmei, műveltségbeli „honvédelmi törvény”, ugyanis egy hazát, népet nem csak fegyverrel és gazdaságilag lehet elfoglalni, hanem eszmékkel, ideológiával, életszemlélettel is, melyeket a felnövekvő ifjúság tudatba beépítve teljesen át lehet hangolni azok gondolkodását, erkölcsi értékeit, gondolkodási normarendszerét.

Read more: A parlament elfogadta az oktatási törvény módosítását.  Miért csak most, negyedszázad után….

Nem mondunk le az autonómiáról!

Hétvégén Székelyudvarhelyen ülésezett a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma. Ennek határozata szerint ideje lenne, hogy a magyar közösség polgári és politikai vezetői elismerjék: Románia a nemzetközi szerződésekben vállalt összes kötelezettségét teljesítette a kisebbségekkel szemben, ezért a gyulafehérvári kiáltvány nemes lelkű szellemisége teljes egészében érvényesül.

Read more: Nem mondunk le az autonómiáról!
2017  www.szekhelyek.ro   globbers joomla templates