Nem akarnak beilleszkedni, ehelyett saját társadalmat építenek

Nem tudnának, de egyébként sem akarnak beilleszkedni az Európába érkező migránsok. A most működő társadalmi rendek egyikét sem fogadják el – ehelyett csak a hozzájuk hasonlók társaságát keresik, és párhuzamos társadalmat kezdenek építeni.

Read more: Nem akarnak beilleszkedni, ehelyett saját társadalmat építenek

Ma indul a visszatoloncolás

A görögök attól tartanak, hiába viszik el a bevándorlókat, az utánpótlás nem szűnik, így nem lesz kevesebb migráns az országban. Az ígért rendőri erősítés sem érkezett meg a térségbe, és a bevándorlók sem akarnak Törökországba menni, ahol pedig óriási a káosz.

Read more: Ma indul a visszatoloncolás

Erdogan tovább zsarol. Vízummentesség nélkül egy lépést sem

A török politikus az ENSZ védnöksége alatt első alkalommal megrendezett Humanitárius Világ-csúcstalálkozó (World Humanitarian Summit) záró sajtótájékoztatóján beszélt erről, amelyet Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral közösen tartott.

Read more: Erdogan tovább zsarol. Vízummentesség nélkül egy lépést sem

A szíriai menekültek tömeges, jogszerűtlen visszaküldése az EU-török megegyezés hibáira mutat rá

Az Európai Unió és Törökország között létrejött migrációs egyezmény végzetes hibáira mutat rá, ahogy tömegesen és jogszerűtlenül kényszerítik vissza Törökországból a véres polgárháború által romba döntött Szíriába a menekülteket - írta pénteken kiadott közleményében az Amnesty International (AI) nevű jogvédő csoport.

Read more: A szíriai menekültek tömeges, jogszerűtlen visszaküldése az EU-török megegyezés hibáira mutat rá

Mentesítő buszokkal hozzák a migránsokat Szabadkára, új balkáni útvonalak

Továbbra is ezrek vannak úton Európába. Belgrádból már mentesítő buszok indulnak Szabadkára, a migránsok ugyanis menetrend szerinti járatokkal érkeznek a magyar-szerb határhoz. Naponta akár több százan. A Balkánon közben új útvonal körvonalazódik: Albánián és Koszovón keresztül is százával érkeznek az emberek.

Read more: Mentesítő buszokkal hozzák a migránsokat Szabadkára, új balkáni útvonalak

Illegális bevándorlás - Kérdések és válaszok

Eddig egymilliónál is többen jutottak be Európába, és ez továbbra is problémát okozhat a terrorista hálózatok megjelenése. A megállapodás egyben  sok a kérdés vet fel.

Read more: Illegális bevándorlás - Kérdések és válaszok

Titkos ügynököket küldtek a görög szigetekre

Az európai közös rendőrség, az Europol fedett ügynököket küldött a Törökországhoz közel fekvő görög szigetekre, hogy már ott próbálják meg kiszűrni az Iszlám Állam nevű terrorszervezet embereit, és leleplezzék a bűnöző hálózatokat.

Read more: Titkos ügynököket küldtek a görög szigetekre

Megállapodtak a migrációs egyezményről

Hosszas tárgyalások után sikerült megállapodni az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezményről az uniós és török vezetők tegnapi brüsszeli csúcstalálkozóján. A magyar diplomácia elérte céljait – értékelte a megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök. Románia 72 határőrrel, 10 gépjárművel, egy hajóval és egy helikopterrel vesz részt a görögországi munkákban.

Read more: Megállapodtak a migrációs egyezményről

Nem működik az unió menekültügyi szabályozása

Nem működik az Európai Unió menekültügyi szabályozása - mondta Tóth Norbert nemzetközi jogász kedden az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Read more: Nem működik az unió menekültügyi szabályozása

A menekültek fordítva ülnek a lovon

Nógrádi György a migránshelyzetről, a német tartományi választásokról és az osztrák kancellárról beszélt az M1-en. Véleménye szerint most üt vissza a görögök elvtelen migránspolitikája, újabb kerítések kellenek Ausztriában is és a menekültek pedig fordítva ülnek a lovon.

Read more: A menekültek fordítva ülnek a lovon
2017  www.szekhelyek.ro   globbers joomla templates