erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Mentesítő buszokkal hozzák a migránsokat Szabadkára, új balkáni útvonalak

Továbbra is ezrek vannak úton Európába. Belgrádból már mentesítő buszok indulnak Szabadkára, a migránsok ugyanis menetrend szerinti járatokkal érkeznek a magyar-szerb határhoz. Naponta akár több százan. A Balkánon közben új útvonal körvonalazódik: Albánián és Koszovón keresztül is százával érkeznek az emberek.

Ma indul a visszatoloncolás

A görögök attól tartanak, hiába viszik el a bevándorlókat, az utánpótlás nem szűnik, így nem lesz kevesebb migráns az országban. Az ígért rendőri erősítés sem érkezett meg a térségbe, és a bevándorlók sem akarnak Törökországba menni, ahol pedig óriási a káosz.

A szíriai menekültek tömeges, jogszerűtlen visszaküldése az EU-török megegyezés hibáira mutat rá

Az Európai Unió és Törökország között létrejött migrációs egyezmény végzetes hibáira mutat rá, ahogy tömegesen és jogszerűtlenül kényszerítik vissza Törökországból a véres polgárháború által romba döntött Szíriába a menekülteket - írta pénteken kiadott közleményében az Amnesty International (AI) nevű jogvédő csoport.

Megállapodtak a migrációs egyezményről

Hosszas tárgyalások után sikerült megállapodni az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezményről az uniós és török vezetők tegnapi brüsszeli csúcstalálkozóján. A magyar diplomácia elérte céljait – értékelte a megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök. Románia 72 határőrrel, 10 gépjárművel, egy hajóval és egy helikopterrel vesz részt a görögországi munkákban.

A menekültek fordítva ülnek a lovon

Nógrádi György a migránshelyzetről, a német tartományi választásokról és az osztrák kancellárról beszélt az M1-en. Véleménye szerint most üt vissza a görögök elvtelen migránspolitikája, újabb kerítések kellenek Ausztriában is és a menekültek pedig fordítva ülnek a lovon.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog