Ma indul a visszatoloncolás

A görögök attól tartanak, hiába viszik el a bevándorlókat, az utánpótlás nem szűnik, így nem lesz kevesebb migráns az országban. Az ígért rendőri erősítés sem érkezett meg a térségbe, és a bevándorlók sem akarnak Törökországba menni, ahol pedig óriási a káosz.

A szíriai menekültek tömeges, jogszerűtlen visszaküldése az EU-török megegyezés hibáira mutat rá

Az Európai Unió és Törökország között létrejött migrációs egyezmény végzetes hibáira mutat rá, ahogy tömegesen és jogszerűtlenül kényszerítik vissza Törökországból a véres polgárháború által romba döntött Szíriába a menekülteket - írta pénteken kiadott közleményében az Amnesty International (AI) nevű jogvédő csoport.

Mentesítő buszokkal hozzák a migránsokat Szabadkára, új balkáni útvonalak

Továbbra is ezrek vannak úton Európába. Belgrádból már mentesítő buszok indulnak Szabadkára, a migránsok ugyanis menetrend szerinti járatokkal érkeznek a magyar-szerb határhoz. Naponta akár több százan. A Balkánon közben új útvonal körvonalazódik: Albánián és Koszovón keresztül is százával érkeznek az emberek.

Megállapodtak a migrációs egyezményről

Hosszas tárgyalások után sikerült megállapodni az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezményről az uniós és török vezetők tegnapi brüsszeli csúcstalálkozóján. A magyar diplomácia elérte céljait – értékelte a megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök. Románia 72 határőrrel, 10 gépjárművel, egy hajóval és egy helikopterrel vesz részt a görögországi munkákban.