erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Dől az amerikai fegyver Ukrajnába

A TASSZ orosz hírügynökség értesülése szerint az Egyesült Államok külügyminisztériuma megerősítette, hogy az USA által gyártott halálos fegyverek Ukrajnába történő értékesítésére kiadták az illetékes washingtoni hivatalok az engedélyeket. A Washington Post úgy tudja, hogy a külügyminisztérium első körben mesterlövész fegyverek és lőszerek Ukrajnába történő kivitelét hagyta jóvá.

Katalán választás - Exit poll: a függetlenségi pártok többséget szerezhetnek a parlamentben

Az Állampolgárok (Ciudadanos) nevű liberális, középutas párt győzelmét, de a függetlenségi pártok lehetséges parlamenti többségét mutatja a katalán választásokon az exit poll felmérés, amelyet La Vanguardia című napilap tett közzé csütörtökön az urnazárást követően.

A svédek nem kertelnek, háborús konfliktusra készülnek

Svédországnak javítania kell polgári védelmi képességét, és állampolgárainak fel kell készülniük arra, hogy egy héten át állami segítség nélkül boldoguljanak valamilyen rendkívüli esemény vagy komoly háborús konfliktus idején – közölte szerdán a svéd parlament védelmi bizottságának elnöke.

Az erdélyi regény

Keserűséggel átitatott, öniróniától és önostorozástól sem mentes, de humorral is tűzdelt, valamint jövőt érlelő Vida Gábor Marosvásárhelyen élő író legújabb, Egy dadogás története című regénye, melyet a múlt héten mutattak be Sepsiszentgyörgyön, a Tein Teaházban.

Fejükre ejtett nyugati liberálisok

Azt, hogy kik manipulálják a tömeget és hülyittik a migrációval az kiderült az utóbbi hónapokban, de az mégis meglepő, hogy ennyi "értelmes" nyugati civilizált embernek át lehetett mosni az agyát. 
A migránsok beengedéséért tüntettek civilek Brüsszelben. Több civil szervezet támogatásával a belga Nemzeti Fejlesztési és Együttműködési Központ (CNCD) nevű szervezet felvonulással egybekötött megmozdulást tartott Brüsszelben a belga és az uniós migrációs politika felülvizsgálatáért szerdán.

Jön az uniós diktatúra


Fotó: pcf.fr

Marie-Christine Vergiat francia radikális baloldali EP-képviselő szerint  kulcsfontosságú, hogy a tagállamokat rákényszerítsük a szolidaritásra. A szolidaritás hiánya a legnagyobb gond az illegális bevándorlás ügyében fejtette ki a képviselő.

Tusk: A kötelező kvóta hatástalan

Az Európai Tanács elnöke azt javasolja a tagországok vezetőinek, hogy utasítsák el a kvótatervet

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke arra kéri az európai uniós tagországok vezetőit, hogy jövő heti találkozójukon minősítsék "hatástalannak" a kötelező menekültügyi kvótákat, és különítsenek el több pénzt a migráció kezelésére - jelentette pénteken a Politico.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog