erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Megdrágul a kenyér

Tíz százalékkal fogunk többet fizetni a kenyérért. 

 

"Havonta a romániai összesen mintegy 180.000 tonna kenyeret adnak el. Évi kenyér fogyasztásunk átlag egy év alatt 96 kilogrammra, de még mindig az európai átlag fölött van, amely 82 kg/fő/év. Elsősorban a búza ára március elsejétől 7-8 százalékkal nőtt a megnövekedett exportigények miatt. Másodsorban a minimálbér 1.450 lejre való emelésével nőtt az alkalmazottak utáni kiadások összege (...) és be kell ismernünk, hogy a villamosenergia és a gáz ára is emelkedett tavalyhoz képest. Százalékban kifejezve elmondhatom, hogy 10 százalékos drágulásra lehet számítani" — nyilatkozta a Rompan elnöke. Jelenleg 780 — 800 lejbe kerül egy tonna búza. A liszt ára 850 lejről 1.000 lejre nőtt tonnánként, minimálbér is növekedett ennek köszönhetjük a drágulást.

Adatok forrása: AGERPRES

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog