Hőbörögnek a kolozsvári román civil szervezetek

Közös nyilatkozatban szólította fel csütörtökön három kolozsvári román kulturális szervezet elnöke Emil Boc polgármestert, hogy folytassa a pereskedést a többnyelvű kolozsvári helységnévtábla ellen.

Read more: Hőbörögnek a kolozsvári román civil szervezetek

Megdrágul a kenyér

Tíz százalékkal fogunk többet fizetni a kenyérért. 

Read more: Megdrágul a kenyér

Kelemen Hunor: Európai értékválság tünete a CEU-ügy

Védte is, meg nem is a Közép-európai Egyetemet Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke egy csütörtöki rádióműsorban. Az erdélyi politikus szerint sokat veszítenénk az intézmény bezárásával, viszont bármely országnak joga van szabályozni a felsőoktatást. Kelemen a CEU-ügyet az egész kontinenset érintő válságra, a nyílt és szabad társadalom koncepciójával szembeni bizalmatlanságra vezette vissza.

Read more: Kelemen Hunor: Európai értékválság tünete a CEU-ügy

A Népi Mozgalom Párt tagja szerint Kelemen Máltába ment árulkodni

Marius Pașcan, a Népi Mozgalom Párt (PMP) képviselője szerint az RMDSZ vezetői  primitív módon, szakadatlanul etnikai szeparatizmusra uszítanak.

Read more: A Népi Mozgalom Párt tagja szerint Kelemen Máltába ment árulkodni

Folyik a huzavona Marosvásárhelyen az iskolaügyben

A marosvásárhelyi önkormányzati testület csütörtökön elutasította azt a határozattervezetet, amely a következő tanévre határozta volna meg a város iskolahálózatát. A polgármesteri hivatal által javasolt iskolahálózatból a Római Katolikus Gimnázium, a Református Kollégium és hat másik jelenleg működő oktatási intézmény is hiányzott.

Read more: Folyik a huzavona Marosvásárhelyen az iskolaügyben
2017  www.szekhelyek.ro   globbers joomla templates