erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

PSD-s javaslat: 200 000 eurós kárig bárki nyugodtan visszaélhet hivatali hatalmával

A párt képviselői jelentősen enyhítenék a büntetési tételeket.
Az év elején elbukott 13-as sürgősségi kormányrendelet kudarca után a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) ismét csak enyhítené a hivatali visszaélés büntethetőségét.

Az angyal elhozza a kormány ajándékát: ezután esetleg fizetni kell a háziorvost

Január 3-tól többé nem finanszírozza a családi orvosok által nyújtott, eddig ingyenes szolgáltatásokat az Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) - állítja egy mai közleményben a Háziorvosok Országos Társasága és a Háziorvosok Munkáltatói Szövetsége. Az ok a szervezetek közlése szerint az, hogy év végén a háziorvosoknak lejár a megyei egészségbiztosító pénztárakkal kötött szerződése és ezt a szerződést nem hosszabbították meg.

Bukarest: a parlament megszavazta igazságszolgáltatás átszervezését, Kelemen mosakszik

Megszavazta a kétkamarás román parlament szenátusa csütörtökön az igazságszolgáltatás átszervezéséről szóló törvénycsomag utolsó tervezetét is. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) nem érdemelte ki azt a bírálatot, amelyet az Európai Néppárt (EPP) elnökétől, Joseph Daultól kapott csütörtökön az igazságszolgáltatási reformok megszavazásáért - mondta az MTI-nek az RMDSZ elnöke.

Marosvásárhelyi iskolaügy - kérdésessé vált a római katolikus gimnázium újraalapítása

Visszaküldte megfontolásra a parlamentnek Klaus Iohannis román államfő csütörtökön az oktatási kerettörvény két hete elfogadott módosítását, amely megteremtette volna a jogi feltételét annak, hogy a parlament törvénnyel alapítsa újra a helyi hatóságok által felszámolt magyar tannyelvű marosvásárhelyi római katolikus gimnáziumot.

Iohannis: Fennáll a kockázata, hogy Romániával szemben is megindítják a 7-es cikk szerinti eljárást

Klaus Iohannis román elnök szerint "nyilvánvalóan fennáll a kockázata" annak, hogy az Európai Bizottság (EB) Romániával szemben is elindítja az uniós alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárást, miután a kormánytöbbség Románia külföldi partnereinek figyelmeztetése ellenére folytatta az igazságügyi törvények módosítását.

Durva magyarellenes uszítás: A „Trianon 100” akció és Marosvásárhely ostroma

Nem tudom, hogy mi, románok miként fogjuk megünnepelni a Nagy Egyesülés (így! – E-RS) centenáriumát, tekintettel arra, hogy Budapest magas szinten zavar ebben minket. Annak alapján ítélve, ahogy máris cselekszik, nemcsak abban eltökélt, hogy elrontsa a nagy örömünket, de abban is, hogy a külön erre létrehozott és bőségesen túlfinanszírozott „Trianon 100” Főosztályon keresztül (a szélsőséges románok állításával ellentétben nem létezik Trianon 100 „főosztály”, csak a Magyar Tudományos Akadémia rendelkezik egy Lendület Trianon 100 Kutatócsoporttal – E-RS) erőteljes offenzívát indítson Erdély újbóli, ezúttal belülről történő visszaszerzéséért és elnyeréséért (a cikket kizárólag a médiában zajló magyarellenes uszítás ábrázolására közöljük – E-RS).

Gyalogosan tehetik meg az utolsó száz kilométert a csíksomlyói búcsúra nyugatról érkező zarándokok

Gyalogosan tehetik meg a csíksomlyói pünkösdi búcsúra nyugatról érkező zarándokok a Parajdtól Csíksomlyóig tartó utolsó száz kilométert.

A Hargita megyei önkormányzat vezetői erről egyeztettek pénteken Csíkszeredában az Erdélyi Mária Út Egyesület elnökével és az útba eső települések polgármestereivel.

A temesvári forradalom évfordulóján elmondható: még mindig nem teljes a rendszerváltozás Romániában

Miként a korábbi években mindig, ezúttal is megemlékeztek Temesvárott az 1989-es eseményekről azok, akik részesei voltak a Ceaușescu-diktatúra bukásához vezető ellenállásnak és lázadásnak. December 15-én, pénteken, napra pontosan 28 évvel azelőtt a belvárosi református palotánál összegyűlt hívek szolidaritásukat fejezték ki a világi és egyházi hatóságok által zaklatott Tőkés László lelkipásztorral, akire családjával együtt deportálás várt. Innen bontakozott ki az a tiltakozás a város magyar és más nemzetiségű, különböző felekezetű lakosainak részvételével, amely össznépi felkeléssé terebélyesedett, s amit fegyveres megtorlás követett. De már ez sem tudta megakadályozni a rezsim december 22-i összeomlását.

További cikkek...

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog