erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Határok nélkül a Kárpát-medencében 4. 5.

Határok nélkül

2017. április 5. – Kossuth Rádió

Romániába látogathat Ferenc pápa

Április 4-én a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség sajtóközleményt adott ki Ferenc pápa lehetséges romániai látogatásával kapcsolatban. A közleményben - amelyet Jakubinyi György érsek, Tamás József segédpüspök, általános helynök és Potyó Ferenc általános helynök, irodaigazgató írt alá - felsorolják az Egyházat ért sérelmeket az ingatlankérdések és az iskolaügy kapcsán.

 

Peres eljárást indítottak a tanfelügyelőségi határozat ellen

Marosvásárhelyi római katolikus teológiai líceumban megtiltották az első, ötödik és kilencedik osztályokba a beiratkozást. Ez ellen a tanfelügyelőségi határozat ellen március elején előzetes panaszt nyújtott be Kincses Előd, a felekezeti iskola jogi képviselője. Mivel a Maros megyei Tanfelügyelőség a napokban elutasította a panaszt, most peres eljárást indítottak a tanfelügyelőségi határozat ellen.

Beregszászba ért a 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve körútja

Tegnap még Komáromból adtunk hírt a 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve programsorozat tájékoztató körútjáról, amely ma Beregszászi állomásához érkezett. Pénzügyi támogatás, képzések, kapcsolatteremtés más külhoni és anyaországi vállalkozókkal - többek között ezeket a lehetőségeket kínálja a program a kárpátaljai családi vállalkozásoknak.

Vajdaságban szervezett konferenciát a Magyar Nemzeti Kereskedőház és Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa

A konferencián fő téma volt, hogy a vajdaságban, a családi vállalkozásban megtermelt termékeknek jó piacuk legyen a Kárpát medencében. Vajdasági Agrár- és Élelmiszeripari Konferencia címmel rendezett szakmai fórumot Szabadkán a Magyar Nemzeti Kereskedőház és Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, melynek témája egy integrált mezőgazdasági rendszer kialakítása a Kárpát-medencében.

Hozzáadott érték - Nők a kelet-közép-európai gazdaságért konferencia Pozsonyban

A pozsonyi magyar nagykövetség adott otthont ma a Hozzáadott érték - Nők a kelet-közép-európai gazdaságért elnevezésű konferenciának. Magyarországi és felvidéki magyar vállalkozó nők, sikeres üzletasszonyok cseréltek eszmét a nők előtt álló lehetőségekről.

Jogszabályban ismerhetik el a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által megteremtett szociális ellátórendszert

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány is kedvezményezettje lehet annak a romániai törvénymódosításnak, amely a Csaba testvér által megteremtett szociális ellátórendszert is elismeri és támogatja. A hétfőn megszavazott módosítás szerint a szociális bentlakásokban elszállásolt kiskorúak szüleinek nem kötelező anyagilag hozzájárulni a kiskorúak ellátásához, valamint a jogszabály lehetőséget teremt arra, hogy az egyházak nemcsak az általuk működtetett alapítványok révén, hanem "saját jogon" is szociális szolgáltatóként lépjenek fel, és igényelhessenek állami, vagy önkormányzati támogatást.

Huszonkét Temes megyei óvónőt, tanítót, tanárt tüntetett ki a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége

Hat-hétezres taglétszámával a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége az egyik legnagyobb magyar civil szervezet Romániában. A 25 éves érdekvédelmi szervezet a közelmúltban a temesvári Bartók Béla Líceum dísztermében megtartott rendezvényen, 22 olyan Temes megyei óvónőt, tanítót, tanárt, az oktatást valamilyen formában támogató civil szervezetet tüntetett ki emlékéremmel, akik folyamatosan és céltudatosan cselekszenek a magyar nyelvű oktatás megmaradása érdekében.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog