erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Határok nélkül a Kárpát-medencében 4. 4.

Határok nélkül

Kossuth Rádió 2017. 04. 04.

Ismét magyar alpolgármestere van Kolozsvárnak

25 szavazattal választották meg ma Oláh Emesét, akit az RMDSZ - Horváth Anna utódaként jelölt a tisztségbe. Az új alpolgármester a bicikliutakat és a Horváth Anna által elkezdett projektek folytatását tartja a legfontosabbnak, illetve a műemléképületek felújítását és a központi forgalom enyhítését.

 

Tiltás a jövő évi Székely Szabadság Napjával kapcsolatban

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal határozatban tiltotta meg, hogy a jövő évi Székely Szabadság Napján a felvonulásra a megszokott útvonalon vonuljanak a résztvevők. A határozat ellen előzetes panaszt nyújtottak be és bűnvádi feljelentést is tettek - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács és a Székely Szabadság Napját szervező Siculitas Egyesület elnöke, valamint Kincses Előd ügyvéd, a szervezet jogi képviselője.

Komáromba ért a 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve programja

150 vállalkozó részvételével, Révkomáromban tartották a Nemzetpolitikai Államtitkárság külhoni magyar családi vállalkozások tematikus évének első, felvidéki bemutatkozó konferenciáját. Az idei tematikus év a tavalyi, a fiatal vállalkozók éve projektre épülve segíti a több generációs magyar családi vállalkozásokat.

Délvidéken továbbra is nagy az érdeklődés az egyszerűsített honosítási eljárás iránt

Délvidéken továbbra is nagy az érdeklődés az egyszerűsített honosítási eljárás iránt. A Szabadkai Magyar Főkonzulátus rendszeresen tart kihelyezett konzuli fogadónapokat az ügyintézés felgyorsítása érdekében. Ma Magyarkanizsán várták az előre bejelentkezett mintegy száz polgárt.

Aradon vásárolt székházat az RMDSZ

Biztonságot adhat az aradi RMDSZ-nek és a társult magyar civil szervezeteknek, hogy megvásárolhatja a székházat, amelyet több éve bérel a helyi önkormányzattól. A belvárosi, volt Batthyány utcai ingatlan vételárát, három év alatt fizetik ki.

24. Tudományos Diákköri Konferencia Marosvásárhelyen

Marosvásárhelyen a hétvégén rendezték meg a 24. Tudományos Diákköri Konferenciát a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség szervezésében. A három napos rendezvényen neves kutatók tartanak előadásokat és több mint 400 tudományos dolgozatot mutattak be hazai és magyarországi hallgatók.

 

Koncerttel emlékeztek Bartók Bélára Nagyszentmiklóson

Másfél évtizedes hagyományra tekint vissza Nagyszentmiklóson, hogy koncerttel emlékeznek Bartók Bélára, a város nagy szülöttére. Az idén, a szintén a bánsági városban született nyelvészről, Révai Miklósról is megemlékeztek, halálának 210. évfordulója alkalmából.

Többnapos ünnepséggel emlékeztek Csoma Sándorra

Kovásznán és Csomakőrösön többnapos ünnepséggel emlékeznek Csoma Sándorra, aki 1784. március 27-én született és 165 éve 1842. áprilsi 11-én hunyt el. A rendezvényt hagyományosan a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület és a helyi önkormányzat szervezi, április 6. és 8.-a között.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog