erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Ezerötszáz töltött káposzta rászorulóknak (Mindenki karácsonya)

Hagyományos jótékonysági akciót tartottak karácsony első napján, vasárnap délelőtt Kézdivásárhelyen a Gábor Áron téren. Imre Sándor, a Mi-Tu-Ház Kft. tulajdonosa immár hatodik alkalommal szervezte meg a Mindenki karácsonyát, amelynek során ezerötszáz töltött káposztát osztottak szét ingyen a rászorulóknak.

Kézdivásárhely: díjazták a rajzpályázat nyerteseit

A rajzpályázat célja megtalálni a legszebb rajzokat, amelyek az önkormányzat által használt köszöntőkre a legjobban illenek. 

Négy kategóriában díjaztak, minden kategória győztesének rajza lesz a 2017-ben a városháza által küldött köszöntőkön. A díjazottakat Bokor Tibor polgármester december 20 -án,  ajándékcsomaggal jutalmazta.

Kézdivásárhely: a korcsolyapályán lehet korcsolyázni is (Program)

Több éves vajúdás után megtörtént a műjégpálya technikai átadása, amely azt jelenti, hogy innentől nincs akadálya annak, hogy a közönségkorcsolyázás és az edzések elinduljanak a patinás létesítményben. A közönség számára csütörtöktől, azaz 2017. december 21-től nyílik a műjégpálya, és az ünnepek alatt napi kétszer, a vakációban napi háromszor nyit ki a korcsolyázni vágyók számára. A belépők ára diákoknak és nyugdíjasoknak 5 lej, felnőtteknek 10 lej.

A műjégpálya ünnepi és vakációs nyitva tartása:

Adóemelés Kézdivásárhelyen, avagy mikor ürül ki a városi kassza

Az év utolsó testületi ülésén Kézdivásárhely önkormányzata tíz százalékkal emelte az adókat. „Nem azért emeljük az adókat, mert úgy van kedvünk, hanem azért, mert rá vagyunk kényszerítve” – monda érvelésében Bokor Tibor polgármester.

Örmény est a Vigadóban

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület szervezésében mintegy félszáz érdeklődő jelenlétében kedd délután az Európai Önkéntes Szolgálat örmény önkéntese, Haykuhi Harutyunyan – aki március 29-éig tartózkodik a céhes városban – tartott újabb vetített képes nemzeti estet a Vigadóban Örményország – Noé útja a te utad címmel.

Kézdivásárhely: Karácsonyi népművészeti tárlat


Fotó Iochom István

A Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület tagsága a székházban nyitotta meg karácsonyváró kiállítását tegnap. László Károly egyesületi elnök a Bagoly Erzsébet és Pászka Éva által irányított hímzőkör lelkes és rendkívül aktív tagjait említette meg, akik nagyon szép munkákat állítottak ki.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog