erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Kelemen Hunor: Európai értékválság tünete a CEU-ügy

Védte is, meg nem is a Közép-európai Egyetemet Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke egy csütörtöki rádióműsorban. Az erdélyi politikus szerint sokat veszítenénk az intézmény bezárásával, viszont bármely országnak joga van szabályozni a felsőoktatást. Kelemen a CEU-ügyet az egész kontinenset érintő válságra, a nyílt és szabad társadalom koncepciójával szembeni bizalmatlanságra vezette vissza.

 

Kelemen Hunor az RFI rádióban azt mondta, hogy a CEU bezárása „óriási veszteség lenne Magyarország, Közép-Kelet Európa, az akadémiai szféra, a humán- és társadalomtudományok számára”. Az RMDSZ elnöke ugyanakkor úgy gondolja, hogy meg tud egyezni New York állam a magyar kormánnyal – számol be a Főtér.ro.

Kelemen Hunor leszögezte azt is, hogy bármely kormánynak és parlamentnek joga van az egyetemek működési feltételeinek meghatározásához. Így ahhoz is joga van, hogy a diploma elismeréséhez kikösse, hogy az egyetemnek az anyaországában is működő campusa legyen.

Az erdélyi politikus szerint egy egész Európát érintő, mély válság tünete az, ami a CEU-val történik. „Az emberek egyre kevésbé bíznak azokban az értékekben, amelyek mentén az elmúlt években az európai kontinensen megerősödött a parlamentáris demokrácia, a nyílt és szabad társadalom.”

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog