erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Arad polgármestere is felajánlotta, hogy városa befogadná a CEU-t

A Közép-európai Egyetemet (CEU) Magyarországon érő "korlátozásokra" hivatkozva Gheorghe Falca, Arad polgármestere felajánlotta, hogy költöztessék a romániai városba a tanintézményt.

 

Az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezető politikusa csütörtöki sajtóértekezleten jelentette be a városháza több tisztségviselőjével egyeztetett kezdeményezését. Elmondta: első körben egy kétemeletes, 4000 négyzetméteres tanépületet és egy 75 szobás, étkezdével is rendelkező 2000 négyzetméteres kollégiumot tudnak felajánlani a CEU-nak. Néhány év múlva további ingatlanok szabadulnak fel a - jelenleg még a katonaság által használt - vár területén, ezek közül is a CEU rendelkezésére bocsáthatnak néhányat - tette hozzá.
Michael Ignatieff rektornak címzett levelében Falca az európai demokratikus átalakulások meghatározó intézményeként jellemezte a budapesti Közép-európai Egyetemet, szolidaritásáról biztosítva annak tanárait, illetve hallgatóit.
Felajánlását alátámasztandó hozzáfűzte: Arad is a közép-európai kultúra része, kiváló infrastrukturális adottságokkal - autópályával, páneurópai vasútvonallal, nemzetközi repülőtérrel - rendelkezik.
Csütörtökön egy másik romániai liberális városvezető, Ilie Bolojan nagyváradi polgármester is felvetette, hogy városa befogadhatná a CEU-t. Bolojan Facebook-bejegyzésben úgy vélekedett: Nagyvárad nyitottságát és közép-európai elhivatottságát bizonyítaná, ha ajánlatot tenne a Közép-európai Egyetemnek, hogy a "nagyhírű oktatási intézmény" Nagyváradon folytassa tevékenységét. (mti)

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog