erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Csernátoni: Könyvbemutató a Haszmann Pál múzeumban

November 17-én, pénteken 18 órától a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban találkozhatnak az érdeklődők Demeter Eli dalszerzővel, akivel Dimény H. Árpád beszélget a Háromszéki rock`n`roll című, saját dalszövegeket és dalszövegfordításokat tartalmazó kötetéről, zenészmúltjáról. Az esten közreműködik Kudelász Gyöngyi énekes.

Sepsiszentgyörgy: A méz ünnepe az Őszi vásáron (program)

A méz ünnepét tartják a 7. Őszi vásáron, amelyet idén október 14-én és 15-én szerveznek meg Sepsiszentgyörgy főterén. Napközben termény- és kézműves vásár lesz, húsz őstermelő és ötven kézműves részvételével, a vásári csárdában hagyományos ételeket lehet megkóstolni, napi menüt is kínálnak majd, a vásártérben pedig érdemes lesz felkeresni a Romániai Méhészegyesület Kovászna megyei fiókjának sátrát, ahol a Hogyan készül a méz című kiállítást lehet megtekinteni, valamint a méz témájához köthető foglalkozások, kóstolókat tartanak.

Ötödjére is Pénzmágnes – középiskolai gazdasági vetélkedőt hirdet az RMKT


A Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségében kétfordulós, egyéni tanulmányi versenyt hirdet magyar középiskolások számára „Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz” címmel.

Sepsiszemtgyörgy: Ezüst Akadémia évadnyitó (program)

Az Ezüst Akadémia felnőtt oktatási program jelentkezési határideje lejárt. 287-én jelentkeztek a programra, amelyből 82-en kézzel kitölthető jelentkezési lapot igényeltek és 205-en online jelentkeztek. Bíztató, hogy az érdeklődő 50 év felettiek 70%-a az internetes kitöltést választotta. A program legidősebb jelentkezője 82. éves, de több mint 50 jelentkező 70 év feletti.

A mai nap még lehet regisztrálni a Romániai Magyar Közgazdász Társaság rendezvényére

A mai nap még lehet regisztrálni a Romániai Magyar Közgazdász Társaság legjelentősebb szakmai rendezvényére. 2017. október 6-8. között Kolozsváron lesz a 26. Közgazdász Vándorgyűlés, ahol közel 35 neves, szakmabeli előadóval vitathatjuk meg, hogy milyen irányba befolyásolják a digitális technológiák a gazdasági élet különböző területeit. Idei témánk az Ipari forradalom 4.0. Hogyan fog kinézni a jövő gazdasága?, amit plenáris előadások, kerekasztal beszélgetések segítségével fogunk körbe járni a hat tematikus szekció mellett:
Ipari forradalom 4.0 – informatizálás a mindennapokban

Rekordszagú kürtőskalács Sepsiszentgyörgyön (program)

A kürtőskalács fővárosa lesz Sepsiszentgyörgy

Több mint tízméteres kürtőskalács, finom székelyföldi édességek, boldog békeidők, vásári játékok, koncertek és remélhetőleg jó idő várja az érdeklődőket az első Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválján, amelyet szeptember 29-e és október 1-je között tartanak Sepsiszentgyörgyön.

Borvíz és palacsinta a Kürtőskalács – édes ízek fesztiválján (Szeptember 25-ig lehet jelentkezni)

Az Aquarius – borvízünnep egy évtizede népszerűsíti a különböző gyógyhatású háromszéki ásványvizeket. A vándorrendezvény idén az I. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválja keretén belül ad lehetőséget az értékes forrásvizek bemutatására és versenyeztetésére, amelyből a legfinomabb palacsintát is elkészíthetik a megmérettetés résztvevői.

Sepsiszentgyörgy: FANTOMATIKA bemmutató a Magmában

A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben MAYBE4 Újragondolás címmel csoportos kiállítás nyílik pénteken, 2017. szeptember 15-én, 19 órakor, melyet a FANTOMATIKA, az első erdélyi magyar képregény lapbemutató követ az alkotók – SZABÓ Kriszta és SÁROSI Mátyás – jelenlétében, FÁM Erika és IVÁCSON András Áron részvételével. Kiállító művészek: CSIKI Csaba | DACZÓ Enikő | ÉLTES Barna | FERENCZ S. Apor | IVÁCSON András Áron | IZSÁK Előd | KOZMA Levente | KUSZTOS Attila | LÁSZLÓ István | MARTINI Yvette | ÖRDÖG-GYÁRFÁS Ágota | PÉTER Alpár | SÁROSI Mátyás | SZABÓ Kriszta | SZABÓ Péter | TORÓ Attila | VÁNCSA Domokos | VETRÓ BODONI BarnabásA kiállítás 2017. november 12-ig látogatható, hétfő kivételével, naponta 11:00–19:00 óra között. www.magmacm.ro

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog