erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Kézdivásárhely: Karinthy kávéház a Vigadóban


Kiss László az új előadást próbálja. FOTÓ: DÉNES BOTOND

November 13-án, hétfőn, a magyar nyelv napján, Karinthy Frigyes születésének 130-ik évfordulója alkalmából a kézdivásárhelyi Városi Színház bemutatja Karinthy kávéház című legújabb előadását. A bemutatóra a Gábor Áron A. bérletek érvényesek. Következő előadások: 14-én (Gábor Áron B. bérlet) és 25-én (Gábor Áron C. bérlet).

Kézdivásárhely: NŐK IS HŐSÖK Magyar női sorsok az I. világháborúban (Kiállításmegnyitó)

Kiállításmegnyitó, 2017. október 12. Vigadó Művelődési Ház, Galéria

A tárlatot Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsa elnöke nyitja meg. A kiállítást méltatja: Dimény-Haszmann Orsolya, muzeológus.

Kézdivásárhely: HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES: MUNDRUC Táncházi produkció...

2017. október 9., hétfő 19.00 óra Vigadó Művelődési Ház, Nagyterem Jegyár: 20 lej a felnőtt jegy, 10 lej a nyugdíjas és diák jegy

A Mundruc előadással szeretném megmutatni azt a világot is, Nádas mentét, azt a falut, környezetet, Vistát, ahol megszületett a kalotaszegi legényes eme kiemelkedő alkotója.

Kézdivásárhely: Színpadon a Bolyai János estéje

Kocsis István Bolyai János estéje című monodrámája nyitja a kézdivásárhelyi Városi Színház októberi műsorát, Kiss László egyéni előadását eddig még csak középiskolás diákok láthatták Kézdivásárhelyen, tantermi előadások során. Az előadást, mely Kolcsár József rendező közreműködésével kerül színpadi bemutatásra, október 10- és 11-én este hét órától stúdióelőadásként láthatja a színház közönsége a Vigadó Művelődési Ház színpadán. A jegyek ára 15 lej, nyugdíjasoknak, diákoknak 10 lej.

Kézdivásárhely: 17. FILTETTFESZT Erdélyi Magyar Filmszemle

2017. október 6-8. Vigadó Művelődési Ház,  2014 óta immár negyedik alkalommal ad otthont a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle vetítéseinek. Az idén 17. kiadásához érkezett fesztivál elsődleges célja eljuttatni az erdélyi közönséghez azokat színvonalas és friss (az elmúlt egy-két évben készült) magyar filmalkotásokat, amelyek egyébként nem kerülnének moziforgalmazásba Romániában. 

Kortárs vígjátékok műsoron (Kézdivásárhelyi városi színház)


Fotó: Tofán Levente

Mivel gyakorlati okokból az átlagosnál rosszabb anyagi körülmények között kezdi az új évadot a Kézdivásárhelyi Városi Színház, és emiatt minden lehetséges módon kénytelen növelni saját bevételeit, olyan évadterv meghirdetésével próbál több nézőt színházba csalogatni a színház vezetősége, melyben többnyire kortárs szerzők vígjátékai szerepelnek.

Soó-Zöld Margit kiállításának megnyitója 2017. szeptember 21., csütörtök 18.00 óra vigadó művelődési ház, díszterem

a kiállítást Vetró András szobrászművész méltatja.
Közreműködnek: Ruszka Sándor lelkész és a Református Kollégium diákjai - Kerekes Szabolcs, Fóris Barbara és Bucs Anna

Kézdivásárhely - Márton Árpád: élet-jelek

Márton Árpád: élet-jelek,kiállításmegnyitó és díszterem avató 2017. június 14., szerda 18.00 óra vigadó művelődési ház, díszterem.
„Gyermekkorom egyszerű munkás-hétköznapjai megtöltötték a tarisznyámat. Az élet ezernyi, apró szilánkjai észrevétlenül elraktározódtak, mélyen és igazán.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog