erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

Karácsonyi köszöntő Fejér László Ödön szenátor

Városi Szuper Gólyabál (Kézdivásárhely)

A Városi Szuper Gólyabál több éves hagyományra tekint vissza. Minden évben van egy alkalom, amikor szakítva a hétköznapok szokásaival Kézdivásárhely középiskolás gólyái ünnepélyes hangulatba kerülnek, s átalakulnak úri hölggyé, illetve úriemberré. Idén sem lesz ez másként, hiszen 2017. december 8-án megelevenedik a 20-as évek Amerikája, a Nagy Gatsby világa.

Csernáton: Csodaváró – adventi készülődés

A csernátoni Haszmann Pál Múzeumban, a hagyományokhoz híven, idén is családos programokkal készülnek az adventi szombatokra, amikor kicsik és nagyok együtt hangolódhatnak karácsonyra.

December 2-án, 15–17 óra között Ünnepvarró szombat lesz, amelyen a résztvevők karácsonyi díszeket szabhatnak, varrhatnak, bogozhatnak, barkácsolhatnak csuhé, toboz és egyéb természetes anyagok felhasználásával.

Indul az ünnepvárás Kézdivásárhelyen

December 2-án, az első adventi gyertya meggyújtásával ismét kezdetét veszi az Ünnepváró programsorozat, amelyet Kézdivásárhely Önkormányzata immár ötödik éve szervez. Az egy hónapos programsorozatba rendszerint bekapcsolódik a Vigadó Művelődési Ház, de a civil szervezetek és egyesületek is. Az adventi gyertyagyújtások mellett kulturális programok, helyi termék- és népművészeti karácsonyi vásár, valamint koncertek is helyet kapnak. Az Ünnepváró december 2-án startol, és a Városi Színház szilveszteri előadásával zárul.

Kézdivásárhely - Természetgyógyász az Erzsébet teremben

Az EMNT Kézdiszéki szervezete és a Kézdiszékért Egyesület szervezésében Bernád Ilona, bába (szülésznő), természetgyógyász, néprajzos szakíró  Mit alkalmazhatunk ma népi egészségkultúránkból? című előadására, és köteteinek bemutatására kerül sor 2017. november 15-én, 17 órától Kézdivásárhelyen, az Erzsébet-teremben (44.Udvartér 1. szám). Az előadóval Gazda József író, szociográfus beszélget.

Kézdivásárhely, Erzsébet terem: Borbély Imre könyvének bemutatója

2017. november 9-én 17 órától, csütörtökön az Erzsébet Teremben (Kézdivásárhely, 44-es Udvartér, 1-es szám) a kézdiszéki Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Erdélyi Magyar Néppárt szervezésében kerül sor az idén elhunyt volt parlamenti képviselő, Borbély Imre „Harc a nemzet érdekében” című posztumusz megjelent könyvének bemutatására.

Kézdivásárhely: Ünnepváró programbekérő

December 2-án, az első adventi gyertya meggyújtásával ismét kezdetét veszi az Ünnepváró programsorozat, amelyet Kézdivásárhely Önkormányzata immár hatodik éve szervez. Az egyhónapos programsorozatba rendszerint bekapcsolódik a Vigadó Művelődési Ház, de a civil szervezetek és egyesületek is.

Kézdivásárhely: Kié lesz a legszebb rajz 201

A november az ünnepekre való felkészülés hónapja. Nincs ez másként Kézdivásárhely önkormányzatánál sem, ahol az Ünnepváró programsorozat keretében méltón hangolódunk rá a decemberi ünnepekre. A programok mellett pedig, immár hagyományosan, meghirdetjük a téli rajzpályázatot is, amelyen a négy legszebb rajz karácsonyi üdvözletként tündököl majd.

Kézdivásárhely: Könyvbemutató az Erzsébet teremben

2017.október 27-én, 17 órától könyvbemutató az Erzsébet teremben: "Nagy János: Románia hadbalépése 1916-ban - Trianon és a román történetírás". A könyvet bemutatja és a szerzővel beszélget Dr. Ambrus Ágnes.

Múzeumpedagógiai foglalkozás

2017 október 21-én 10-12 óra között múzeumpedagógiai foglalkozást tartunk az Incze László Céhtörténeti Múzeumban, a tordai képzőművészek Színek és formák című közös tárlatához kapcsolódóan. A játékos foglalkozásra 7-10 éves gyerekeket várunk, akik a képzőművészeti alapfogalmak tisztázása, a tordai művészek munkáinak megvizsgálása után az alkotás örömét is megtapasztalhatják. Szűkös helyviszonyaink miatt csak korlátozott számú gyerekkel tudunk foglalkozni, ezért kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék Dimény Erika múzeumpedagógusnak a 0751248277 telefonszámon. A foglalkozás ára gyerekenként 5 lej.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog